LÄRARE PÅ DANSLÄRARAKADEMIEN

 

Danslärarakademien bedrivs av professionella lärare med lång erfarenhet. Elisabeth Wolf och Marika Hanson, båda med 30 års erfarenhet som danspedagoger. 

 

"Vi har som vision att använda våra fleråriga kunskaper till att lära ut vad som gjort oss själva till uppskattade danslärare och danspedagoger, och inspirera kring vad som gör att vi fortfarande har samma glöd för att lära ut dans!

 

Vi ser även ett behov av att delge kunskap och information om pedagogik kring barns inlärningsförmåga som med fördel kan användas av alla som arbetar med barn och barndans. Med denna kurs vill vi att du skall känna dig mer trygg i hur du bemöter dina elever, samt ge dig en god grund som förhoppningsvis gör dig till en ännu bättre danslärare/danspedagog och gör dina elever och föräldrar mer nöjda med kvalitén på dina kurser". 

Presentation av lärare på Danslärarakademien:

Danslärarakademien Elisabeth Wolf

Elisabeth Wolf, 

VD på Jumps&Turns i Göteborg. 

 

Elisabeth är utbildad som pedagogelev på Stora Teaterns Balettelevskola under ledning av Mila Gardemeister. Hon är skolad i barndans av Anita Rydberg samt av barndanspionjärerna Inge Södersten och Britt-Marie Berggren. Elisabeth ansvarade för hobbyverksamheten på Dansforum i Göteborg. Hon var huvudlärare

i Barndans och Balett där hon höll i genomförandet av barnföreställningar och dansläger.

 

Elisabeth ansvarar även för utbildning och fortbildning av danslärare.

 

Under 15 år drev hon Torslanda Balettskola och startade år 2007 Barnens Dansforum (som idag är Jumps&Turns) i Kungälv och som arbetade även som huvudlärare i barndans och balett i Kungälv.  

Elisabeth arbetar i dagsläget på Dancepoint professional i Göteborg. 

 

Danslärarakademien Marika Hanson

Marika Hanson,

VD på Marikas Dans & Modestudio i Stockholm. 

 

Marika är grundare av Marikas Dans & Modestudio. Hon har en fyraårig dans- och pedagogutbildning från Danshögskolan i Estland. Hon har arbetat som professionell dansare och barndanslärare i Estland och efter flytten till Sverige fortsatte hon sin karriär som lärare och koreograf.


Marikas passion ligger i modevisningar för både barn och vuxna och därför startade hon upp Marikas Dans & Modestudio med mode-och dansklasser för barn och vuxna. Marie Serneholt, Ebba Hultqvist, Jasmine Heikura är några av de förmågor som tog sina första danssteg på Marikas.

Marika koreograferade under tio år barnmodevisningar på Stockholmsmässan därifrån har hon fått all erfarenhet att jobba med barn för shower. Hennes danselever anlitas även idag till olika uppdrag både för film- , reklamfilm- och teateruppsättningar. Hon vet vad som krävs för att få fina resultat med barnklasser!


Nu trettio år senare är hon redo att dela med all sin kunskap vidare till nya eller verksamma pedagoger. Det finns ingen tvekan om hennes kunskap och erfarenhet när hon har drivit sin egen dansskola med framgång i över 27 år.


Uppdragsgivare har bland annat varit Stockholm Fashion Week, TV4, TV3, NK och tidningen ELLE. Marika är även diplomerad pedagog i frigörande dans och hon har ett brinnande intresse för ämnet "dansa dig frisk och må bra". läs mer om hennes eget koncept: www.marikasflow.se. 

 

Feedback från tidigare kursdeltagare hos Marika och Elisabeth:

 

Tel: 0707- 48 36 86

Kontakt: info@danslararakademien.se

Copyright @Danslärarakademien Stockholm. All Rights Reserved 2019.